Plofkraak bij pinautomaat Albrechtshof6 Zevenhoven

maandag 17 april 2017

Zevenhoven - De mannen op een scooter hebben maandag 17 april omstreeks 04.15 uur geprobeerd een pinautomaat van de Rabobank op te blazen. Beveiliging zag tijdens de surveillance op het Albrechtshof een witte scooter met twee opzittenden bij de pinautomaat wegrijden.

Bij de pinautomaat waren al voorbereidingen getroffen om deze tot ontploffing te brengen. De krakers werden kennelijk gestoord door de beveiliging en gingen er vandoor op een witte scooter. Omdat er nog explosiegevaar was is de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ter plaatse gekomen om het explosief onschadelijk te maken en te verwijderen. Hiervoor werd een robotbomverkenner ingezet. De omgeving werd ruim afgezet en tien woningen werden uit voorzorg ontruimd. De bewoners werden opgevangen in zalencentrum ’t Trefpunt. Omstreeks 07.30 uur werd de afzetting weer opgeheven.

De politie heeft nog gezocht naar de daders, maar deze werden niet meer aangetroffen. De politie doet verder onderzoek naar de poging plofkraak en zoekt getuigen. Mogelijk hebben personen zich afgelopen dagen verdacht opgehouden in de omgeving van de pinautomaat of op het Albrechtshof voor voorkenning en is dat omstanders opgevallen. Getuigen wordt verzocht zich te melden bij de recherche in Gouda via 0900 – 8844. In verband met de vluchtrichting van de twee mannen worden ook getuigen gezocht die de scooter hebben horen wegrijden.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Vrouwenakker | 112 alarmeringen Vrouwenakker | Goedkoop Tanken in Vrouwenakker | Supermarkten in Vrouwenakker | Weerbericht Vrouwenakker