Hennepkwekerij in woning J.A. Bontjestraat ontmanteld

woensdag 25 november 2015

Ter Aar - Het hennepteam van het politiedistrict Alphen – Gouda heeft dinsdag 24 november een hennepkwekerij in een woning ontdekt en ontmanteld.

De politie had informatie dat er in de woning mogelijk een hennepkwekerij aanwezig was. Tijdens een doorzoeking in de woning door het hennepteam werd inderdaad een kwekerij met 812 hennepplanten aangetroffen. De bewoonster van 29 jaar werd in haar woning aangehouden. De planten en apparatuur van de kwekerij werden in beslag genomen en zijn inmiddels vernietigd. De politie doet verder onderzoek.

Het hennepteam richt zich op het aanpakken van hennepkwekerijen en om verdachten voor de rechter te brengen. Hennepkwekers veroorzaken schade en overlast door lekkage en stank. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op brand door kortsluiting of oververhitting groot. Dit levert dus risico’s op voor de veiligheid in de buurt. Door de overlast ontstaan spanningen of angstgevoelens bij buurtbewoners en wordt het leefklimaat in een woonwijk aangetast.

Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie, 0900 - 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 - 7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan.

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Vrouwenakker | 112 alarmeringen Vrouwenakker | Goedkoop Tanken in Vrouwenakker | Supermarkten in Vrouwenakker | Weerbericht Vrouwenakker