Aanhoudingen na aantreffen hennepkwekerij in woning Van Wassenaerplein

dinsdag 14 januari 2014

Ter Aar - De politie heeft dinsdag 14 januari een hennepkwekerij in een woning aan het Van Wassenaerplein aangetroffen en ontmanteld. Een 44-jarige man en een 27-jarige vrouw uit Helmond zijn ter plaatse aangehouden.

De politie had eerder al informatie verkregen dat ervermoedelijk een hennepkwekerij in de woning aanwezig was. Hierna is er eenonderzoek verricht waarna er dinsdag in de woning is gekeken. In de woningwerden 550 hennepplanten aangetroffen en in beslag genomen. De planten enapparatuur worden vernietigd.

In samenwerking met de woningbouwvereniging is de huurder vanhet pand, de 43-jarige verdachte, ook per direct uit de woning gezet.

Meld hennepkwekerijen

Hennepkwekers veroorzaken schade en overlast door lekkage enstank. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans opbrand door kortsluiting of oververhitting groot. 10% van de woningbranden is terelateren aan hennepteelt. Dit levert dus risico?s op voor de veiligheid in debuurt. Door de overlast ontstaan spanningen of angstgevoelens bij buurtbewonersen wordt het leefklimaat in een woonwijk aangetast.

Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Belde politie, 0900 - 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 - 7000. Hennep telen iseen misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie,woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen.Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kwekerstevig aan.

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Vrouwenakker | 112 alarmeringen Vrouwenakker | Goedkoop Tanken in Vrouwenakker | Supermarkten in Vrouwenakker | Weerbericht Vrouwenakker