10.000 hennepplanten in Aalsmeer; politie zoekt getuigen

maandag 24 februari 2014

Aalsmeer - De hennepplantage die maandag 17 februari werd aangetroffen in Aalsmeer bleek rond de 10.000 planten te bevatten. De politie is op zoek naar mensen die bijzonderheden hebben opgemerkt rondom de locatie van de plantage.

De kwekerij bevond zich onder een terrein aan de Linnaeuslaan,waar vroeger een kassencomplex stond. De afgelopen periode werd het terreingebruikt voor parkeerplekken voor Schiphol-reizigers.

Donker folie

Achter hekken met donker folie vonden agenten een ingang naareen kelder. Onder de grond stonden meerdere ruimtes met elkaar in verbinding. Intotaal werden daar rond de 10.000 planten aangetroffen. Een 50-jarige man uitAalsmeer en een 57-jarige man uit de gemeente Haarlemmermeer zitten vast inverband met de plantage.

De recherche van de politie Amsterdam is een onderzoek gestartop het terrein. Ook hebben agenten een buurtonderzoek verricht.

Getuigen gezocht

In verband met het onderzoek wil de politie graag in contactkomen met mensen die bijzondere activiteiten hebben opgemerkt rondom het terreinwaaronder de hennepplantage zich bevond.

In de kelders stond eerder meer dan een meter water. Dit wateris vermoedelijk weggepompt naar een sloot aan de Mendelstraat. Het kan zijn datiemand hier iets van heeft gezien. Ook is het mogelijk dat iemand iets van debouw van de plantage heeft gezien of opvallende voertuigen of personen op hetterrein heeft opgemerkt. Het terrein is weleens gebruikt als hangplek voorjongeren. Ook zij kunnen informatie hebben die van belang is voor het onderzoek.

Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Vrouwenakker | 112 alarmeringen Vrouwenakker | Goedkoop Tanken in Vrouwenakker | Supermarkten in Vrouwenakker | Weerbericht Vrouwenakker