Vier hardrijders aan de kant gezet

donderdag 31 maart 2016

Schiphol-Rijk, Oude Meer, Halfweg, Aalsmeer - Tijdens een onopvallende surveillance met een zogenaamde video-auto heeft de politie dinsdagmiddag vier hardrijders aan de kant gezet. Drie automobilisten en een motorrijder reden tussen de 30 en 43 km per uur te hard.

Een 24-jarige man uit Heiloo werd behalve voor te hard rijden, ook bekeurd voor het niet dragen van de gordel. De bestuurder werd betrapt op de A200 in Halfweg, waar hij 139 km reed.

Op de N201 (Aalsmeer en Schiphol-Rijk) werden twee hardrijders die de 80 km-limiet negeerden aan de kant gezet.

Tot slot werd een 22-jarige motorrijder uit Hoofddorp, die 43 km teveel op zijn teller had staan, aangemeld voor een EMG-cursus. Hij werd staande gehouden op de Fokkerweg (70 km) in Oude Meer.

Cursus over verantwoord rijgedrag in het verkeer (EMG)

Een bestuurder die gevaar veroorzaakt op de weg, loopt het risico verplicht op cursus te moeten. Wie tijdens een rit herhaaldelijk snijdt, bumper kleeft, rechts inhaalt, onnodig op de vluchtstrook rijdt of bijvoorbeeld de maximumsnelheid fors overschrijdt, kan door de politie naar het CBR worden verwezen. Het CBR beoordeelt of de overtreder voor de cursus over verantwoord rijgedrag in het verkeer (EMG) in aanmerking komt. De EMG-cursus duurt drie dagen en moet door de overtreder zelf betaald worden.

 

2016070264-1

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Vrouwenakker | 112 alarmeringen Vrouwenakker | Goedkoop Tanken in Vrouwenakker | Supermarkten in Vrouwenakker | Weerbericht Vrouwenakker