Overtredingen bij kleine luchtvaart

zaterdag 4 april 2015

Schiphol-Oost - Bij een landelijke controle op zaterdag 4 april 2015 heeft de afdeling Luchtvaart van de politie in samenwerking met de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) 27 luchtvaartuigen van de kleine luchtvaart gecontroleerd op de vluchtvoorbereiding. Daarbij heeft n vlieger een proces-verbaal gekregen omdat de geldigheid van het bewijs van bevoegdheid was verlopen.

In drie gevallen waren de massa en balansverdeling niet in orde. Ditis terplaatse zijn opgelost. Alle (21) afgenomen blaastesten waren in orde. Doel vande controles is om na te gaan of vliegers voor aanvang van een vlucht voldoendeaandacht schenken aan alle elementen die voor de uitvoering van de vlucht vanbelang zijn. Een goede vluchtvoorbereiding verkleint de kans op ongelukken.De controles zijn uitgevoerd op de luchthavens van Lelystad, Breda, Texel enTeuge. Bij de controles hebben specialisten van de afdeling Luchtvaart van depolitie en de inspectie gelet op alle gegevens en inlichtingen die voor deuitvoering van de vlucht van belang zijn. Vooral technische staat van hetvliegtuig, massa en balansverdeling, brandstofmanagement, vluchtvoorbereiding,meteorologische omstandigheden, navigatie en administratie zijn gecontroleerd.De controle op vluchtvoorbereiding van de kleine luchtvaart gebeurt sinds 2013.

Politie en ILT voeren deze zomer meer controles uit om te kijken of de sectorde regels voor vluchtvoorbereiding goed naleeft. De komende maanden gaan departijen op diverse locaties controleren.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Vrouwenakker | 112 alarmeringen Vrouwenakker | Goedkoop Tanken in Vrouwenakker | Supermarkten in Vrouwenakker | Weerbericht Vrouwenakker